Hoe werkt het?
- Het eerste contact gebeurt telefonisch.
- Er wordt een vragenlijst naar de ouders opgestuurd om zo veel mogelijk informatie over het kind of de adolescent te verkrijgen, zodat de planning en het verloop van het onderzoek efficiënt kunnen gebeuren.
- De onderzoeksplanning wordt op tijd naar de ouders opgestuurd.
- Er wordt een dossierverantwoordelijke aangesteld, die het verloop van het multidisciplinair onderzoeksproces opvolgt en op de teamvergadering conclusies van alle disciplines bundelt. Het besluit en advies van de teamleden wordt door de dossierverantwoordelijke met de ouders besproken.
- Ter afronding wordt een multidisciplinair verslag opgemaakt, dat zowel aan de ouders als aan de doorverwijzer wordt bezorgd.
- Indien wenselijk kunnen de resultaten en geformuleerde adviesvoorstellen in een tweede tijd onder vorm van multidisciplinair overleg besproken worden met ouders, leerkracht, schooldirectie, CLB-begeleider, zorgleerkracht, GON-begeleider of andere personen die betrokken zijn bij de begeleiding van het kind of de adolescent.
- In overleg met de ouders en de doorverwijzers kan het team een follow-uponderzoek of aanvullend medisch onderzoek voorstellen, indien dit aangewezen is.