Afhalen medicatie

Voor gehospitaliseerde patiënten

De interne ziekenhuisapotheek levert enkel geneesmiddelen en medische hulpmiddelen af voor gehospitaliseerde patiënten en voor gebruik binnen het ziekenhuis (bv. op de consultatie). 

Voor niet-gehospitaliseerde patiënten

In specifieke gevallen kan u als niet-gehospitaliseerde patiënt toch terecht voor uw medicatie in de ziekenhuisapotheek. Dit kan enkel wanneer u als patiënt gekend bent in het UZ Brussel.

Dit zijn de voorwaarden voor afhaling door niet-gehospitaliseerde patiënten:

  • Medicatie enkel verkrijgbaar in de interne ziekenhuisapotheek

Met het voorschrift van een UZ Brussel-specialist kan u uw geneesmiddel aan het loket van de interne ziekenhuisapotheek afhalen, enkel wanneer dit geneesmiddel niet verkrijgbaar is in een publieke apotheek. Breng voor afhaling van de medicatie behalve uw voorschrift ook steeds, indien van toepassing, het attest of bewijs van goedkeuring voor terugbetaling mee.

  • Medicatie voor een fertiliteitsbehandeling

Alleen wanneer u beschikt over een voorschrift van een specialist van het BrusselsIVF van het UZ Brussel kan u medicatie voor een fertiliteitsbehandeling afhalen. Heeft u een voorschrift van een arts buiten het UZ Brussel, laat dit voorschrift dan eerst omzetten in een ‘intern geneesmiddelenvoorschrift’ in het BrusselsIVF.

  • Medicatie voor een kankerbehandeling

Breng voor afhaling van een kankerbehandeling behalve uw voorschrift ook steeds, indien van toepassing, het attest of bewijs van goedkeuring voor terugbetaling mee naar de interne ziekenhuisapotheek.

 

Afhaalbalie ziekenhuisapotheek UZ Brussel