UZ Brussel stelt niet-dringende en planbare ingrepen deels uit

UZ Brussel stelt niet-dringende en planbare ingrepen deels uit

01 april 2021

Omwille van het stijgende aantal Covid-besmettingen en de toenemende druk op de gezondheidssector, besliste de overheid dat de ziekenhuizen de niet-dringende en planbare ingrepen met impact op Intensieve Zorg, moeten uitstellen. Ook in het UZ Brussel. Ziekenhuismedewerkers contacteren de betrokken patiënten. Dringende en noodzakelijke ingrepen, zorg voor kinderen, daghospitaalactiviteiten en afspraken blijven op dit moment doorgaan. We volgen de situatie dag per dag op. Het ziekenhuis doet er alles aan om een zo veilig mogelijke zorgomgeving te creëren. We vragen ook dat onze patiënten alle veiligheidsmaatregelen respecteren.

Gaan door 

  • Dringende en noodzakelijke opnames, onderzoeken, ingrepen, behandelingen,… voor volwassenen 
  • Afspraken en niet-heelkundige daghospitaalactiviteiten voor volwassenen 
  • Zorg voor kinderen in het KidZ Health Castle 

Gaan NIET door 

  • Alle niet-dringende, planbare ingrepen voor volwassenen met mogelijke impact op Intensieve Zorg en de dienst Anesthesie 

Gaat uw afspraak, onderzoek, (dag)opname, ingreep, ... niet door? U wordt persoonlijk opgebeld! 

Indien uw afspraak, onderzoek, (dag)opname, ingreep, ... niet kan plaatsvinden, wordt u persoonlijk door een ziekenhuismedewerker gecontacteerd. 

Zelf annuleren is niet nodig 

Het is niet nodig om zelf te annuleren. Het ziekenhuis doet er alles aan om een veilige zorgomgeving te creëren. We vragen ook dat onze patiënten alle veiligheidsmaatregelen respecteren. 

Als u om, welke reden dan ook, toch niet naar het ziekenhuis kunt komen, dan is het belangrijk het ziekenhuis te verwittigen: 

Twijfelt u of uw afspraak of opname dringend of noodzakelijk is? 

  • Overleg met uw huisarts. 
  • Contacteer de medische dienst die u behandelt en argumenteer waarom een afspraak, opname, behandeling,... toch zou moeten doorgaan. In overleg kan dan worden beslist. 

Blijf op de hoogte 

Blijf de ziekenhuiswebsite en Facebook-pagina volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.