Vanaf maandag 10 januari tijdelijk geen bezoek toegelaten in het UZ Brussel

Vanaf maandag 10 januari tijdelijk geen bezoek toegelaten in het UZ Brussel

07 januari 2022

Gezien de aanhoudende druk op het ziekenhuis, de soepelere test- en quarantaineregels en de grote besmettelijkheid van de omikronvariant, is er vanaf maandag 10 januari tijdelijk geen bezoek meer mogelijk in het UZ Brussel. Het UZ Brussel beseft dat dit een grote impact heeft op de patiënten en bezoekers. Het ziekenhuis wil hiermee zijn patiënten, bezoekers en medewerkers zo optimaal mogelijk beschermen tegen dit toch wel heel besmettelijke virus.

Uitzonderingen voor specifieke diensten en omstandigheden

Op deze algemene regeling gelden een aantal uitzonderingen voor specifieke diensten en omstandigheden (bvb. in palliatieve context). Familieleden worden in dat geval verder ingelicht via de verpleegeenheden over de bezoekvoorwaarden en ontvangen dan een rode bezoekerskaart.

Vanaf maandag 10 januari gelden enkel nog die rode bezoekerskaarten als toegangsbewijs. De groene bezoekerskaart is dan niet langer geldig.  

Bezoekregeling volwassen

Bezoek in het KidZ Health Castle

In het kinderziekenhuis KidZ Health Castle mogen broers en zussen niet op bezoek te komen, tenzij in uitzonderlijke omstandigheden. Voor ouders of andere begeleiders zijn er specifieke regelingen

Bezoekregeling kinderziekenhuis

Contact houden met uw familielid

Het UZ Brussel stelt alles in het werk om patiënten en hun familieleden in deze moeilijke omstandigheden toch maximaal in contact te brengen met elkaar.

  • De infolijn voor familieleden blijft beschikbaar via telefoon (02 477 88 01) elke dag van 10 tot 18 uur, of via e-mail naar socialedienst@uzbrussel.be. Videochats kunnen aangevraagd worden via het e-mailadres.
  • Verdere afspraken met de arts of de sociaal verpleegkundige blijven telefonisch verlopen.

Pakjesdienst

Familieleden van een opgenomen patiënt kunnen aan de infobalie (of de bewaker tijdens het weekend) aan de hoofdingang van het hospitalisatiegebouw persoonlijke bezittingen, kledij, ... overhandigen. Dit kan tijdens de gewone bezoekuren, tussen 14 uur en 18.30 uur. Pakketjes moeten al voorzien zijn van de naam van de patiënt.
 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.