Vanaf maandag 2 november tijdelijk geen bezoek toegelaten in het UZ Brussel

Vanaf maandag 2 november tijdelijk geen bezoek toegelaten in het UZ Brussel

30 oktober 2020

Gezien de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen en de steeds grotere druk op het ziekenhuis, is er vanaf maandag 2 november tijdelijk geen bezoek meer mogelijk in het UZ Brussel.

Uitzonderingen voor specifieke diensten en omstandigheden

Op deze algemene regeling gelden een aantal uitzonderingen voor specifieke diensten en omstandigheden (bvb. in palliatieve context). Familieleden worden in dat geval verder ingelicht via de verpleegeenheden over de bezoekvoorwaarden en ontvangen dan een rode bezoekerskaart.

Vanaf maandag 2 november gelden enkel nog die rode bezoekerskaarten als toegangsbewijs. Eerder uitgereikte groene kaarten zijn dan niet meer geldig.

>>> Meer info over dienstspecifieke regelingen

Bezoek in het KidZ Health Castle

In het kinderziekenhuis KidZ Health Castle is het niet langer mogelijk voor broers en zussen om op bezoek te komen. Voor ouders of andere begeleiders zijn er specifieke regelingen.

>>> Meer info over de bezoekregeling in het KidZ Health Castle 

Contact houden met uw familielid 

Het UZ Brussel stelt alles in het werk om patiënten en hun familieleden in deze moeilijke omstandigheden toch maximaal in contact te brengen met elkaar.  

  • De  infolijn voor familieleden blijft beschikbaar via telefoon (02 477 88 01) elke dag van 8 tot 18 uur, of via e-mail naar  socialedienst@uzbrussel.be. Videochats kunnen aangevraagd worden via het mailadres.  
  • Verdere  afspraken met de arts of de sociaal verpleegkundige blijven telefonisch verlopen. 

Pakjesdienst 

Familieleden van een opgenomen patiënt kunnen aan de bewaker aan de hoofdingang van het hospitalisatiegebouw persoonlijke bezittingen, kledij, ... overhandigen. Dit kan op weekdagen tussen 8 en 18 uur en op zaterdag tussen 12 en 16 uur. Pakketjes moeten al voorzien zijn van de naam van de patiënt.  

Voor het afhalen van vuile was van covid-patiënten geldt een andere regeling