Bloemen als medicijn voor patiënten op de afdeling Psychiatrie

Bloemen als medicijn voor patiënten op de afdeling Psychiatrie

10 augustus 2023

Elke twee weken kunnen de patiënten van de dienst Psychiatrie deelnemen aan een wandeling naar het bloemenplukveld FleurAkker in de buurt van het ziekenhuis. Een uitstap waar zowel de UZ Brussel medewerkers als de patiënten opgenomen in het ziekenhuis samen van genieten. Samen op stap gaan bevordert immers het welzijn en geeft soms weer perspectief en hoop!

De groepsactiviteiten van de hospitalisatieafdeling Psychiatrie streven steeds naar het aanbieden van nieuwe kennis en het inzetten op welbevinden. Het laat toe de zorgen van het dagelijkse leven en van de behandeling even opzij te zetten en in te spelen op het verlangen naar rust, zin en genot. Het bloemen plukken is ideaal om te verbinden, in beweging te komen, en biedt afleiding, ontspanning en plezier aan de patiënten.

Zoals een deelnemer het verwoordde: "Ik keek er ontzettend naar uit om buiten te gaan, in contact te komen met de andere mensen en de natuur! Ik werd verrast en keek vol verwondering naar de vele mooie kleuren op het veld. Dat we ook nog in actie mochten komen, door samen een wildboeket te plukken gaf me vrijheid en plezier, als een kind, heerlijk!"

 

 

Meer info over FleurAkker vindt u  hier

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.