Artsen

prof. dr. Jonny Duerinck
prof. dr. Johnny Duerinck prof. dr. Johnny Duerinck

prof. dr. Johnny Duerinck

Kliniekhoofd Neurochirurgie
Gedeeltelijk geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Algemene neurochirurgie
  • Neuro-oncologie
  • Spinale neurochirurgie

Over prof. dr. Johnny Duerinck

Prof. dr. Johnny Duerinck studeerde Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel en heeft zijn opleiding aan het UZ Brussel vervolgd. Hij is daar sinds 2013 werkzaam als neurochirurg. Zijn opleiding Neurochirurgie maakte hij af in het Universitair Ziekenhuis Brussel, waar hij zich sinds het begin van de opleiding concentreerde op de (zowel heelkundige als niet-heelkundige) behandeling van hersentumoren. Hij spendeerde ook verschillende malen tijd in buitenlandse centra te Montpellier en Milaan om technieken aan te leren die gebruikt worden bij het opereren van hersenletsels die dicht bij functioneel belangrijke hersenzones gelegen zijn. Verder heeft hij interesse in de complexe spinale neurochirurgie waarbij zowel minimaal invasieve als open technieken worden aangewend.

Prof. Duerinck doet onderzoek naar nieuwe behandelingsmethoden voor hersentumoren en eveneens naar nieuwe technologische evoluties in de neurochirurgie, met nadruk op implementatie van Augmented Reality.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?