Artsen

prof. dr. Jean D'haens
prof. dr. Jean D'haens prof. dr. Jean D'haens

prof. dr. Jean D'haens

Consulent Neurochirurgie
Geconventioneerde zorgverstrekker

Over prof. dr. Jean D'haens

Prof. dr. Jean D’haens is voormalig diensthoofd van de dienst Neurochirurgie van het UZ Brussel. Na een opleiding Geneeskunde aan de ULB en Neurochirurgie aan ULB-Erasme werkte hij gedurende enkele jaren als kliniekhoofd in de dienst Neurochirurgie van Erasme van Prof Brotchi. In oktober 1988 werd hij dan diensthoofd van de dienst Neurochirurgie van het universitair ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel, toenmalig AZ-VUB. Als diensthoofd gedurende vele jaren heeft hij vele neurochirurgen gevormd. Hij was steeds bezig met alle aspecten van de neurochirurgie doch spitste zich voornamelijk toe op aandoeningen van de hypofyse en eveneens op radiochirurgische behandeling van intracraniële letsels.

Omwille van zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft hij inmiddels zijn activiteiten in het UZ Brussel gereduceerd. Desondanks blijft hij een belangrijke spil van de dienst Neurochirurgie van het UZ Brussel die zijn ervarenheid en kennis nog graag deelt met de jongere artsen.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?