Artsen

dr. Sonia De Weerdt
dr. Sonia De Weerdt dr. Sonia De Weerdt

dr. Sonia De Weerdt

Kliniekhoofd Pneumologie
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Slaapgebonden aandoeningen

Over dr. Sonia De Weerdt

Dr. De Weerdt is pneumologe en zorgt voor de dagelijkse leiding in de slaapeenheid voor volwassenen. Haar expertise richt zich op het diagnosticeren van ademhalingsgebonden slaapstoornissen - zoals het obstructief slaap apneu syndroom (OSAS), obesitas hypoventilatie, upper airway resistance syndrome en snurken.

Zij staat ook in voor de behandeling en de opvolging van apneu (OSAS) patiënten. De slaapeenheid van het UZ Brussel is houder van een RIZIV overeenkomt voor het opstarten van CPAP-therapie. Verder behandelt dr. De Weerdt ook andere slaapgebonden aandoeningen zoals narcolepsie, insomnie, parasomnieën, rusteloze benen syndroom (PLMD)

Wetenschappelijk onderzoek

  • Artikel over sinusitis en CPAP therapie, Hoge bloeddruk en CPAP therapie, Deelname als auteur in het leerboek slaap en slaapstoornissen, Cognitieve gedragstherapie en insomnia, slaapduur en CPAP therapie.
  • PHD gestart in 2018 : OSAS en Type D persoonlijkheid

Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?