UZ Brussel breidt Parking 1 uit: tijdelijk minder parkeerplaatsen vanaf 4 maart

UZ Brussel breidt Parking 1 uit: tijdelijk minder parkeerplaatsen vanaf 4 maart

23 februari 2022

De grootste parking van het ziekenhuis wordt uitgebreid met 350 plaatsen. Als alles volgens planning kan verlopen, is de uitbreiding klaar in september 2022. De voorbereidende werkzaamheden zijn bijna afgerond en vanaf 4 maart wordt een groot deel van Parking 1 werfzone. Hierdoor zijn er de komende maanden minder parkeerplaatsen ter beschikking op Parking 1. Patiënten en bezoekers zullen tot september 2022 enkel op het gelijkvloerse deel van de overdekte parking kunnen parkeren. Enkel de inrit ter hoogte van de brandweerkazerne is in gebruik.

Boven het vandaag niet overdekte deel van Parking 1 worden twee verdiepingen gebouwd. Er is ook een nieuw circulatieconcept uitgewerkt met een opsplitsing van de verkeersstromen voor de Ring en het centrum. Om tot deze verbeteringen te komen, moeten we helaas dus een periode van hinder overbruggen. 

Indien Parking 1 volzet is, zullen wagens doorverwezen worden naar Parking 3 aan de ingang Consultaties, waar we extra plaatsen voorzien voor bezoekers en patiënten. We hopen op deze manier de hinder maximaal te beperken. 

Enkel de inrit t.h.v. de brandweerkazerne in gebruik 

De toegang tot de parking via de bareel aan de zijde van de Spoedgevallendienst is buiten gebruik vanaf februari tot het einde van de werkzaamheden in september 2022. U rijdt Parking 1 op via de linker bareel aan de ingang naast de brandweerkazerne op de Dikke Beuklaan. 

We verontschuldigen ons voor het ongemak tijdens deze werfperiode. 

Wij bouwen voor u: meer informatie over het UZ Brussel Ruimteplan

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.