Artsen

prof. dr. Jean-François Argacha
prof. dr. Jean-François Argacha prof. dr. Jean-François Argacha

prof. dr. Jean-François Argacha

Kliniekhoofd Cardiologie
Gedeeltelijk geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Invasieve cardiologie
  • Acuut cardiologische zorgen
  • Percutane aortaklepvervanging (TAVI)
  • Milieucardiologie

Over prof. dr. Jean-François Argacha

Dr. Jean-François Argacha is sinds oktober 2013 kliniekhoofd op de dienst Cardiologie van het UZ Brussel. Hij legde in 2009 zijn doctoraatsthesis af aan de ULB: "Analysis of nicotinic stimulus contribution in the acute cardiovascular effect of passive smoking". Na een opleiding in Clinique Pasteur van Toulouse, werd hij in 2009 in de interventionele cardiologie gecertifieerd door de Université Paris Descartes. Zijn klinische activiteiten zijn geconcentreerd rond de acuut coronaire zorg en de algemene raadpleging cardiologie. Zijn technische activiteiten zijn de percutane behandeling van coronair lijden en aortakleplijden (TAVI).

Dr. Jean-François Argacha is ook sinds 2014 klinisch professor aan de VUB en sinds 2010 ‘maître de conférence’ aan de ULB. Hij is een actief bestuurslid van de ‘Belgium Interdisciplinary Working Group in Acute Cardiac Care (BIWAC)’ en was de secretaris van deze groep tussen 2013 en 2016. Hij publiceerde al 40 artikels in nationale en internationale tijdschriften. Zijn wetenschappelijke expertisedomeinen zijn de coronaire fysiologie en de autonome regulatie van het cardiovasculair systeem. Momenteel onderzoekt hij de cardiovasculaire gevolgen van luchtvervuilingen en meer precies de relatie tussen stofpartikels en stikstofdioxide (NO2) op het risico van infarcten en hartfalen.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?