Hoe zorgen we samen voor een vlot en veilig verloop van uw afspraak?


Begeleiding van patiënten

Er wordt niet langer gevraagd om alleen te komen. Enkel voor de Spoedgevallendienst gelden aangepaste richtlijnen en is slechts één begeleider toegelaten in de niet-Covid-zones. Begeleiding is niet toegestaan in de Covid-zone. 

Terug naar boven


Veiligheidsrichtlijnen voor patiënten

Onze belangrijkste bezorgdheid is en blijft de maximale bescherming van alle patiënten en medewerkers. Komt u naar het ziekenhuis of een externe polikliniek, volg dan deze voorzorgsmaatregelen:

  • Was uw handen regelmatig en grondig. Draag geen handschoenen. Er is voldoende gelegenheid in het ziekenhuis om uw handen te wassen of ontsmetten.
  • Respecteer een afstand van 1,5 meter (wachtrijen, liften, gangen, wachtzalen, …). 
  • U moet zelf een mondmasker meebrengen, enkel een chirurgisch mondmasker is toegelaten (geen masker in textiel). Draag het tijdens uw hele ziekenhuisbezoek over neus en kin (aanbevolen vanaf 6 jaar, verplicht vanaf 12 jaar)
  • Vertoont u symptomen zoals koorts, hoest, kortademigheid, kom dan niet naar het ziekenhuis en contacteer uw huisarts. In overleg met de specialist kan uw huisarts een nieuwe afspraak maken. Verwittig ook steeds de annulatielijn:

Terug naar boven