88% van het actieve zorgpersoneel kreeg minstens een eerste prik

88% van het actieve zorgpersoneel kreeg minstens een eerste prik

02 maart 2021

Onze zorgmedewerkers zijn van dichtbij betrokken in de strijd tegen het coronavirus. Daarom is vaccinatie uiterst belangrijk. De vaccinatiebereidheid onder de medewerkers in het UZ Brussel is zeer hoog. Van de actieve zorgmedewerkers werd 88% al gevaccineerd: 76% kreeg een eerste prik, 19% is intussen volledig gevaccineerd. Bovendien, wie zich niet liet vaccineren in het ziekenhuis, blijkt vaak al gevaccineerd te zijn via een extern vaccinatiecentrum.

In totaal zullen in het UZ Brussel 4489 medewerkers worden gevaccineerd. Dit omvat de personeelsleden van het UZ Brussel, maar ook vrijwilligers en stagiairs die aan de slag zijn in het ziekenhuis. Tegen 12 maart krijgen alle medewerkers de kans om zich een eerste keer te laten vaccineren in het ziekenhuis.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.