UZ Brussel test of vaccineert geen externen

UZ Brussel test of vaccineert geen externen

30 maart 2021

Het UZ Brussel krijgt op regelmatige basis de vraag om op Covid-19 getest te worden of om gevaccineerd te worden. Wij hebben begrip voor deze vragen, maar het ziekenhuis vaccineert geen externen en voert bij derden geen Covid-19-testen uit.

Het UZ Brussel test alleen patiënten met een geplande opname of ingreep, of patiënten die via de Spoedgevallendienst worden opgenomen. Het UZ Brussel vaccineert ook geen externen of andere patiënten. Daarvoor beschikken wij niet over de nodige vaccins. De beschikbare vaccins worden gebruikt om de ziekenhuismedewerkers te wapenen tegen Covid-19, zodat zij hun zorgtaak veilig kunnen uitvoeren. Door de hoge vaccinatiebereidheid onder de medewerkers zijn er ook geen vaccins op overschot.

Preventieve Covid-19-test bij (geplande) opname of ingreep

Voor uw geplande opname, ingreep of procedure moet u preventief getest worden op Covid-19. U krijgt hiervoor een afspraak in het UZ Brussel ongeveer 2 dagen voor de ingreep of procedure.

Lees meer 

Test of vaccinatiecentrum in uw buurt

Het UZ Brussel is omringd door verschillende testcentra waar u zich kan laten testen op Covid-19.

Een overzicht van testcentra in Brussel 

U ontvangt uw vaccinatie-uitnodiging via de desbetreffende overheid met daarin het adres van het vaccinatiecentrum waar u zich kan laten vaccineren.

 

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.