Villa Samson verwelkomt opnieuw patiënten

Villa Samson verwelkomt opnieuw patiënten

09 juni 2020

Vanaf deze week kunnen patiënten die in het UZ Brussel zijn gehospitaliseerd op weekdagen in de namiddag opnieuw terecht in Villa Samson. De therapiekatten- en honden wachten hen ongeduldig op om hen te verwelkomen voor een ontspanmomentje om het ziekenhuis even te vergeten. Wie zijn eigen huisdier hier wenst te ontmoeten, kan hiervoor ook een afspraak inplannen.

Uit veiligheidsoverwegingen en om de gezonde afstand te kunnen respecteren wordt het aantal patiënten en de vrijwilligers die hen ontvangen wel beperkt. In Villa Samson gelden dezelfde preventieve hygiënemaatregelen dan in het ziekenhuis. Alle medewerkers dragen er een mondmasker en bij het binnenkomen is het ontsmetten van de handen voor iedereen verplicht.

In de voormiddag blijft Villa Samson ter beschikking als mentale rustplek en voor psychologische ondersteuning van ziekenhuismedewerkers die daar nood aan hebben.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.