Enkel chirurgische mondmaskers toegelaten voor patiënten en bezoekers in het UZ Brussel

Enkel chirurgische mondmaskers toegelaten voor patiënten en bezoekers in het UZ Brussel

18 januari 2022

Voortaan is het niet meer toegelaten om het ziekenhuis te betreden met een mondmasker in textiel. Komt u naar het UZ Brussel, draag dan een chirurgisch mondmasker. Het dragen van een masker is verplicht vanaf 12 jaar, in het hele ziekenhuis.

Alle andere voorzorgsmaatregelen zoals een goede handhygiëne en het houden van afstand blijven samen met het dragen van een masker belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ook als u gevaccineerd bent.

Tip: wilt u zeker zijn dat u een chirurgisch masker koopt, kijk dan bij uw aankoop of er een CE markering aanwezig is en of het woord ‘medische’ of chirurgische’ aanwezig is. Ook een referentie naar de richtlijn 93/42/CEE of de verordening 2017/745 en de norm 14683 tonen aan dat het om een chirurgisch oftewel medisch mondmasker gaat.

Bedankt voor uw medewerking! Samen houden we het veilig.
 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.