Laat u tegen COVID-19 vaccineren in het tijdelijke UZ Brussel vaccinatiepunt!

Laat u tegen COVID-19 vaccineren in het tijdelijke UZ Brussel vaccinatiepunt!

27 september 2021

T.e.m. 29 oktober 2021 opent het UZ Brussel een vaccinatiepunt aan de ingang van het consultatiegebouw. Wie dat wil, kan zich hier elke weekdag tussen 10 en 15 uur tegen COVID-19 laten vaccineren. Een afspraak maken is niet nodig. Zowel patiënten als begeleiders, bezoekers, buurtbewoners, … zijn welkom. Het UZ Brussel neemt dit initiatief om de Brusselse vaccinatiegraad te helpen opkrikken. Twijfelt u nog? Spreek erover met uw arts of zorgverlener. Wij staan klaar om u te vaccineren.

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten: het kan voorkomen dat u ernstig ziek wordt en redt levens. U beschermt uzelf en iedereen in uw omgeving. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe sneller we het gewone leven kunnen oppikken.

Praktisch:

  • U vindt het vaccinatiepunt in de toegangscontainer tot de Ingang Consultaties. Komt u van elders in het ziekenhuis, volg dan route 744. Ter plaatse wijst signalisatie u de weg naar het vaccinatiepunt. 
  • Meld u aan met uw identiteitsbewijs zodat we u kunnen registreren. Het systeem laat ons enkel toe om Belgische ID-kaarten of BIS-nummers te registreren. Uw bewijs van vaccinatie wordt digitaal opgeladen en komt ter beschikking via de CovidSafe App. Die heeft u onder meer nodig wanneer u reist of een plaats bezoekt waar toegang enkel mogelijk is met bewijs van vaccinatie of recente negatieve covidtest.
  • U heeft de keuze tussen Johnson & Johnson (1 vaccinatie) of Pfizer (2 vaccinaties).
  • Wie een uitnodiging ontving voor een tweede Pfizer-vaccinatie kan ook terecht in het vaccinatiepunt op vertoon van de oproepingsbrief.
  • Na vaccinatie duurt het 10 tot 14 dagen vooraleer uw lichaam antistoffen begint aan te maken.
  • Na toediening van het vaccin blijft u nog een kwartiertje ter plaatse.

Derde vaccinatie voor 65-plussers

65-plussers kunnen naar het vaccinatiepunt gaan om hun herhalingsdosis te ontvangen, op vertoon van hun identiteitskaart en bewijs van eerdere vaccinatie (vaccinatiekaartje, app, …).

Om een optimaal vaccinatieschema te volgen, wordt de herhalingsdosis idealiter 4 maanden na de tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin gegeven, en 6 maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin.

Voor de herhalingsvaccinatie wordt altijd een mRNA-vaccin (Moderna of Pfizer) gebruikt, ongeacht het eerder ontvangen vaccin.  In het UZ Brussel bieden we het Pfizer-vaccin aan.

Meer informatie over vaccinatie tegen COVID-19 (Sciensano)

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.