Ergotherapeuten

Lore Laethem
Lore Laethem Lore Laethem

Lore Laethem

Ergotherapeut

Specialisatie

  • Advies (mobiliteits)hulpmiddelen
  • Comprehensive geriatric assessment
  • Diagnostiek neurocognitieve aandoeningen
  • Oncological comprehensive geriatric assessment
  • Patient coaching

Over Lore Laethem

Lore Laethem behaalde in 2017 haar diploma in de ergotherapie aan de Arteveldehogeschool in Gent. Nadien startte zij in 2017 als ergotherapeut op het daghospitaal geriatrie in het UZ Brussel, waar zij deel uitmaakt van het multidisciplinair team dat instaat voor de diagnostiek van neurocognitieve stoornissen. Verder is zij ook betrokken bij de opvolging van patiënten met een diagnose van een neurocognitieve stoornis en bij verschillende multidisciplinaire programma's die plaatsvinden op het daghospitaal geriatrie. Voorbeelden zijn het programma instabiliteit en vallen, incontinentie, TAVI, comprehensive geriatric assessment, enz.

Naast de taken op het daghospitaal is Lore ook actief als ergotherapeut binnen het interne liaison team geriatrie. Hier staat ze in voor comprehensive geriatric assessment, functionele diagnostiek en advies omtrent (mobiliteits)hulpmiddelen, valpreventie en behoud van autonomie. Sinds 2019 ligt haar focus binnen het liaison team voornamelijk bij de afname van een oncologisch comprehensive geriatric assessment bij geriatrische patiënten met een oncologische problematiek.

Sinds 2019 is Lore bijkomend werkzaam als medewerker studies voor het onco-geriatrisch onderzoek "the effectiveness of patient coaching within the comprehensive geriatric assessment process on quality of life in older patients with cancer receiving systematic therapy: a multicenter randomized controlled trial." Daarbinnen is zij verantwoordelijk voor de afname van het oncologisch comprehensive geriatric assessment en patient coaching.

Wetenschappelijk onderzoek

  • Risk factors for falls in older persons with cancer: a multicenter study