Kinesitherapeuten

Sylvia Moins
Sylvia Moins Sylvia Moins

Sylvia Moins

Kinesitherapeut

Specialisatie

  • Val- & fractuurpreventie
  • Transfertraining
  • Psychomotoriek
  • Geriatrische revalidatie
  • Palliatieve kinesitherapie

Over Sylvia Moins

Sylvia Moins studeerde in 2007 af als licentiate (master) in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de VUB. Ze genoot van een bijkomende opleiding psychomotorisch onderzoek en therapie in 2009, en manuele therapie in 2013.

In 2017 volgde ze de basisopleiding palliatieve zorg voor kinesitherapeuten, alsook de basiscursus kinaesthetics (manutentie). Sinds 2018 is ze ook “expert valpreventie bij ouderen”, na het volgen van deze meerdaagse opleiding georganiseerd door het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen. Ze is ook actief lid van hun expertennetwerk, met als doel advies verlenen, vormingen geven, en initiatieven organiseren rond val- en fractuurpreventie.

Sinds begin 2017 is ze werkzaam op de dienst acute geriatrie in het UZ Brussel, waar ze kinesitherapiebehandelingen geeft aan de gehospitaliseerde patiënten. Voordien werkte ze reeds in verschillende settings met 65-plussers (zelfstandige groepspraktijk, woonzorgcentrum, revalidatiecentrum, ziekenhuis). Daarnaast behandelt ze in de polikliniek ook ambulante patiënten met orofaciale pijn en stoornissen (vnl. temporomandibulaire disfuncties).

Zij is eveneens stagebegeleidster voor studenten kinesitherapie.

Ze is lid van AXXON, de beroepsvereniging voor kinesitherapeuten, en heeft zich in haar regio ook aangesloten bij Kinekring Pajottenland.