Dr. Marc Schiltz nieuwe dienstverantwoordelijke Fysische Geneeskunde & Revalidatie

Dr. Marc Schiltz nieuwe dienstverantwoordelijke Fysische Geneeskunde & Revalidatie

01 oktober 2021

Sinds 1 oktober is dr. Marc Schiltz dienstverantwoordelijke Fysische Geneeskunde & Revalidatie. Hij volgt dr. Erika Joos op die wel nog actief blijft op de dienst. Dr. Schiltz: “Naast een nog betere communicatie met de huisarts, zie ik nog marge voor uitbreiding in ambulante revalidatie. Maar de essentie is dat de patiënt centraal staat. In het ziekenhuis, thuis of ambulant: overal moet hij kwaliteitsvolle revalidatiezorg krijgen. Daar is veel overleg voor nodig, en idealiter merkt hij niets van die achterliggende communicatie en organisatie. Wij moeten samenspelen als een orkest, met de patiënt als dirigent die de maat aangeeft.”

Wie is dr. Schiltz?

Dr. Schiltz studeerde in 2000 af als arts aan de Université Libre de Bruxelles. Hij specialiseerde in 2002 in sportgeneeskunde en in 2007 in fysische geneeskunde en revalidatie aan de Université de Liège. Hij haalde verder interuniversitaire diploma's in sporttraumatologie aan de Université Paris IV Pitié Salpêtrière en algologie (van de 7 Belgische universiteiten).

Na een opleiding in Medical Management van de ULB/UCL behaalde hij in 2018 behaalde een Executive MBA aan de Vlerick Business School.

Wat zijn zijn specialiteiten?

  • Sporttraumatologie en sportgeneeskunde
  • Schouderproblemen: frozen shoulder, chronische peesontsteking, chronische onstabiliteit,...
  • Onderzoek en behandeling met technieken zoals ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy, een behandeling met schokgolven), isokinetische testing (om de kracht van spieren te meten)
  • Infiltraties
  • PRP (Platelet Rich Plasma) voor de behandeling van peesletsels
  • ENMG (Electroneuromyografie)
  • Behandeling van spasticiteit met o.a. Botox injecties
     

Bezoek de site van Fysische Geneeskunde & Revalidatie
 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.