Gezocht: personen met psychose voor wetenschappelijk onderzoek

Gezocht: personen met psychose voor wetenschappelijk onderzoek

16 juni 2023

De dienst Psychiatrie van het UZ Brussel en de VUB doen onderzoek naar de onderliggende hersenmechanismen die aan de basis liggen van het begrijpen van sociale gebeurtenissen, evenals de invloed van een niet-invasief hersenstimulatiemethode op deze hersenmechanismen. De onderzoekers zijn op zoek naar personen met een schizofrenie spectrum stoornis om deel te nemen aan de studie.

Verloop van de studie

Tijdens het onderzoek wordt uw hersenactiviteit gemeten met een MRI (magneetscan) terwijl u een computertaak uitvoert. Tijdens de metingen zult u na de hersenstimulatie op het computerscherm verschillende tekeningen zien die verschillende situaties beschrijven. U zal gevraagd worden deze tekeningen in de juiste volgorde te plaatsen. Nadien krijgt u aangezichten te zien waarbij u moet aangeven welke emotie er op af te lezen is.

Voor wie

  • Personen met een gediagnosticeerde schizofrenie spectrum stoornis
  • Tussen 18 en 64 jaar

Als u geïnteresseerd bent, kan u deze online vragenlijst invullen.

Na het invullen van de online vragenlijst worden de in aanmerking komende deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek, dat bestaat uit een gegevensverzamelingssessie van ongeveer 2 uur. De sessie vindt plaats in het UZ Brussel. Alle deelnemers ontvangen na afloop van het bezoek een vergoeding van 50 euro voor hun tijd.

 Vragen of interesse

Neem contact op met Beatriz.Catoira@vub.be.  

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.