Het UZ Brussel en de UZ Brussel Foundation zamelen geld in voor medische ondersteuning in de getroffen gebieden

Het UZ Brussel en de UZ Brussel Foundation zamelen geld in voor medische ondersteuning in de getroffen gebieden

15 februari 2023

Heel wat medewerkers van het UZ Brussel willen hun steentje bijdragen voor de slachtoffers van de aardbeving. Daarom slaan het UZ Brussel en de UZ Brussel Foundation de handen in elkaar. Het gebied heeft dringend nood aan medisch materiaal, medicatie en andere hulpgoederen.

De UZ Brussel Foundation verzamelt alle verschillende initiatieven onder één noemer en lanceert een oproep voor fondsen. Elke gift gaat naar de aankoop van medisch materiaal en medicatie voor de slachtoffers van de aardbeving.

Een aantal collega’s werden al gecontacteerd door B-Fast. Zo is prof. dr. Gerlant van Berlaer, hoofd de afdeling intensieve zorg voor kinderen in ons ziekenhuis, in Turkije met een verkenningsteam. Binnenkort vertrekt ook klinisch apotheker Nilgün Kizilmese. Zij werkt o.a. op de dienst Medische oncologie. Nog andere collega’s maken zich klaar om te vertrekken, in het kader van medische ondersteuning of om familie en vrienden te helpen.

Meer info: www.uzbrusselfoundation.be/aardbeving

Foto: VOA - Onur Erdoğan

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.