Maaltijden

Ontbijt en avondmaal

Voor het ontbijt en het avondmaal wordt standaard bruin brood met gevarieerd zoet en/of hartig beleg voorzien.

Middagmaal

's Middags serveert de keuken u een warme maaltijd bestaande uit soep van de dag, een hoofdschotel en een dessert. Nadien krijgt u nog een kopje koffie of thee.

Uit kwaliteitsoogpunt en voor uw eigen voedselveiligheid, wordt aangeraden om uw maaltijd binnen het uur na opdiening op de kamer te consumeren.

Specifieke wensen

Specifieke voedingswensen kunt u doorgeven aan de voedingsassistente die u regelmatig bezoekt. Indien u een specifiek dieet volgt, kan u beroep doen op de diëtiste van de dienst. U kan hierover meer info verkrijgen via de verpleegkundigen. Voor uw eigen veiligheid brengt u zelf geen voeding mee naar het ziekenhuis.

Allergieën en voedselintolerantie

Bent u allergisch of voedselintolerant, heeft u twijfels over allergenen in één van onze bereidingen? Spreek de ziekenhuisdiëtisten aan, zij informeren u graag over de samenstelling van de maaltijden.

Koelkastjes

De koelkastjes op de kamer zijn comfortkoelingen en mogen niet gebruikt worden om kritische voedingsmiddelen (bijv. charcuterie, melkdesserten, ...) in te bewaren. Gebruik deze enkel om frisdranken, stukken fruit of snoepgoed in bij te houden.