‘Ziekenhuisgroepering Inkendaal-UZ Brussel’ zet in op hoogwaardige revalidatie voor maximale kans op re-integratie in de maatschappij

‘Ziekenhuisgroepering Inkendaal-UZ Brussel’ zet in op hoogwaardige revalidatie voor maximale kans op re-integratie in de maatschappij

16 december 2019

Het UZ Brussel en het Revalidatieziekenhuis Inkendaal werkten al langer samen via verschillende samenwerkingsakkoorden, maar nu hebben beide zorginstellingen ook groen licht gegeven voor de vorming van de ‘Ziekenhuisgroepering Inkendaal-UZ Brussel’. Daarmee bundelen ze hun krachten voor hoogwaardige en geïntegreerde revalidatietrajecten van kinderen en volwassenen. De levenskwaliteit en zelfredzaamheid van patiënten verbeteren met het oog op maximale kans op re-integratie in de maatschappij staat daarbij centraal.

Inzet op hoogwaardige revalidatietrajecten

“Via deze structurele en duurzame samenwerking evolueren we naar een betere integratie van revalidatietrajecten in onze regio. Daarbij werken de zorgverstrekkers van de eerste lijn, de netwerkziekenhuizen, residentiële en thuiszorg nauwer samen. Als supraregionaal expertisecentrum bieden we zo hoogwaardige revalidatie en zorgprogramma’s op maat van kinderen en volwassenen,“ licht Sofie Blancquaert, algemeen directeur van het Revalidatieziekenhuis Inkendaal toe.

Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, over deze samenwerking: “In een geïntegreerd zorglandschap is een schaalvergroting op het vlak van diverse medische en ondersteunende domeinen een troef. Door transversaal samen te werken kunnen we bovendien ook onze academische samenwerking voor opleiding en wetenschappelijk onderzoek verder uitbouwen. Daarbij zetten we vooral in op hoogcomplexe revalidatie voor patiënten. De patiënt krijgt zo meer garantie op een kwaliteitsvolle overgang van de acute naar post-acute intensieve revalidatie met maximale kans op re-integratie in de maatschappij.”
 

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.