Aanscherpen procedures PGT-behandeling

Aanscherpen procedures PGT-behandeling

30 november 2021

In 2015 werd het UZ Brussel geconsulteerd om een bijzondere kinderwens te vervullen omwille van onze expertise op vlak van genetisch onderzoek. Een gewenst tweede kind met dezelfde genetische eigenschappen zou via een beenmergtransplantatie kunnen bijdragen aan de genezing van een eerste kind met een genetische afwijking.

Hoewel het teruggeplaatste embryo beschikte over de beste kans op zwangerschap, beschikte dit spijtig genoeg niet over alle gevraagde genetische eigenschappen.

We hebben intussen vernomen dat de geplande behandeling succesvol werd afgerond en zowel de ouders als alle betrokken kinderen gezond zijn.

De ouders ontvingen een vergoeding.

In het fertiliteitscentrum van ons ziekenhuis werden de procedures in het kader van Pre-implantatie genetische testing (PGT) nog meer aangescherpt.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.