Vrije Universiteit Brussel

Het UZ Brussel is opgericht in de schoot van de Vrije Universiteit Brussel en maakt er integraal deel van uit. Het ziekenhuis vertrekt dus net als de VUB van een vrij denkende en humanistische insteek. De mens is de maat en het vrij onderzoek de werkmethode. 

Zorg, onderzoek en onderwijs

Naast zorg, maken onderzoek en onderwijs deel uit van de kernopdracht van het UZ Brussel. Het ziekenhuis is dan ook onlosmakelijk verbonden met de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel/VUB, dat ook gelegen is op de Brussels Health Campus in Jette.

Opleiding gericht op de dagelijkse medische realiteit

Eén van de belangrijkste troeven van de artsenopleiding aan de VUB is de kwaliteit en de omvang van de praktische, klinische stages in het UZ Brussel. Goed onderwijs en goed onderzoek gaan immers samen. De opleiding Geneeskunde en Farmacie van de VUB is dan ook sterk gericht op de dagelijkse medische realiteit. Reeds in de eerste bachelor komt de student in contact met de patiënt door een zorgstage in het UZ Brussel en een huisartsenstage. Het ziekenhuis staat ook in voor de continue vorming van huisartsen en arts-specialisten.

< Terug