Wat met de raadplegingen?

Alle maatregelen die nu genomen worden, dienen om de impact van COVID-19 op het gezondheidszorgsysteem te beperken zodat ons gezondheidssysteem niet overbelast wordt.

De regering heeft nationaal een ziekenhuis noodplan afgekondigd. Dit houdt in dat enkel urgente raadplegingen en levensreddende behandelingen mogen doorgaan. Andere behandelingen of raadplegingen zullen uitgesteld worden of vervangen worden door teleconsultatie (via de telefoon). U zal hier op voorhand van verwittigd worden als u reeds een afspraak had gekregen.

Indien u komt voor raadpleging of behandeling, vragen wij u om alleen te komen, indien begeleiding nodig is, is het toegelaten 1 persoon meer ouder dan 18 jaar, dus breng geen kinderen mee naar de raadpleging.

We proberen de wachttijden in de wachtzaal zo kort mogelijk te houden:

  • indien er toch grote drukte is in de inkomhal van de polykliniek vragen wij u meteen naar onze balie te komen (route 755), onze baliemedewerkers zullen u dan inschrijven.
  • indien behandeling is voorzien, wordt u zoals steeds meteen doorverwezen naar de dagkliniek op niveau 0.
  • indien het een raadpleging met bloedonderzoek betreft, wordt de bloedafname zo snel mogelijk uitgevoerd en kan soms de raadpleging ASAP volgen zonder te wachten op de bloedresultaten. Deze zullen, indien niet beschikbaar tijdens de raadpleging, later gecommuniceerd worden.
  • we vragen u om ook in de wachtzaal telkens ca 1m afstand te bewaren van mekaar, praktisch komt dit erop neer telkens min. 1 plaats tussen te laten.
  • heeft u koorts, voelt u zich onwel neem dan eerst contact met ons op, alvorens naar de raadpleging te komen.