Artsen

prof. dr. Jean De Schepper
prof. dr. Jean De Schepper prof. dr. Jean De Schepper

prof. dr. Jean De Schepper

Afdelingshoofd Endocrinologie
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Adolescenten endocrinologie
  • Schildklieraandoeningen
  • Groeistoornissen
  • Calcium en fosformetabolisme stoornissen
  • Transitie van adolescenten met aangeboren endocriene aandoeningen

Over prof. dr. Jean De Schepper

Prof. dr. Jean De Schepper studeerde Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij specialiseerde zich tot kinderarts in het UZ Brussel en tot kinderendocrinoloog in het Sint Pieterziekenhuis en het Academisch Ziekenhuis Brussel in Brussel. Sinds 1991 werkt hij als kinderendocrinoloog in het UZ Brussel en sinds 2005 is hij tevens docent aan de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB. Vanaf 2007 vervoegde hij ook parttime de afdeling Kinderendocrinologie van het UZ Gent en is hij tevens gastprofessor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent. Zijn wetenschappelijke interesse gaat vooral uit naar de uitkomst van groeihormoonbehandeling bij kinderen met een groeistoornis, de effecten van chronische aandoeningen op de botmineralisatie, de lange termijn uitkomsten van kinderen geboren na ICSI-techniek, de gonadale en metabole functie van adolescenten met het Klinefelter syndroom, en de levenskwaliteit van kinderen met een hormonale aandoening of groeistoornis. Professor De Schepper heeft meer dan 100 publicaties in internationale tijdschriften als eerste auteur of co-auteur en meer dan 7 bijdragen in boeken. Bovendien is hij promotor of co-promotor van afgelegde of nog lopende medische doctoraten.

Wetenschappelijk onderzoek

  • Study of the lumbar spine bone mineralization by absorptiometry in children and adolescents in health and disease”. Faculteit Geneeskunde en Farmacie, VUB (2003)

Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?