Externe accreditaties en labels

Verschillende kwaliteitsaudits uitgevoerd in het UZ Brussel, ook door externe controleorganen, verzekeren een goede zorgkwaliteit:

Smiley-label voor voedselveiligheid - Kwaliteitszorg

Smiley-label voor voedselveiligheid - Kwaliteitszorg

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) kende aan de restauratiedienst van het UZ Brussel voor de tweede keer het hoogste kwaliteitslabel voor voedselveiligheid toe. 

De restauratiedienst van het UZ Brusel behalde in 2017 voor de tweede keer het Smiley-label. Dit label wordt toegeknd door het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen (FAVV) na een uitvoerige audit. 'Veilige voeding' betekent strikt controleren en registreren vanaf leverin en stockering tot de productie en ditributie. Zo kunnen mogelijke problemen nel opgespoord worden. Om de 4 jaar volgt een nieuwe audit. 

In het UZ Brussel worden jaarlijks 580.000 patiëntenmaaltijden geproduceerd, 135.000 personeelsmaaltijden en 200.000 broodjes en snakcs.

De restauratiedienst van het UZ Brussel omvat de/het:

  • Centrale keuken
  • Melkkeuken
  • Voedingsmagazijn
  • Personeelsrestaurant
  • Bezoekerscafetaria
  • Krantenwinkel
  • Voedingsautomaten

Meer info over de smiley op www.favv.be/smiley.