Gespecialiseerde klinieken

Na uw eerste afspraak op de algemene raadpleging volgen we u verder op in de gespecialiseerde klinieken (afdelingen van de dienst Gastro-enterologie). Afhankelijk van uw aandoening en zorgbehoefte behandelen we u in de IBD-kliniek (Inflammatory Bowel Disease of ontstekingsziekten van de darmen), Leverkliniek, Kliniek voor functionele maagdarmafwijkingen en voedselallergie en Bekkenbodemkliniek en proctologie.

Multidisciplinaire samenwerking

Om u optimale zorg te bieden, werken we nauw samen met andere diensten waaronder de dienst Abdominale Heelkunde, Medische oncologie, Dermatologie voor allergietesten, Diabetologie bij leververvetting, enz. Voor patiënten met voedingsgerelateerde aandoeningen werken we nauw samen met het nutritieteam. Een diëtist(e) houdt eenmaal per week consultatie binnen onze dienst.

De raadpleging proctologie (voor aandoeningen van de anus), bekkenbodemaandoeningen en constipatie doen we in samenwerking met een proctologisch chirurg zodat u onmiddellijk de beste behandeling krijgt.

Er vinden ook heel wat formele multidisciplinaire overlegmomenten plaats met de dienst Medische oncologie, de Bekkenbodemkliniek en de dienst Abdominale heelkunde.