Opnieuw aanbod niet-dringende zorg vanaf 11 mei

Sinds de lockdown midden maart heeft het UZ Brussel alle afspraken voor niet-dringende zorg op vraag van de overheid geannuleerd. Dit zorgaanbod wordt vanaf 11 mei 2020 opnieuw aangeboden. Die uitbreiding zal echter geleidelijk aan gebeuren. Daarbij wordt nog steeds voorrang gegeven aan zorg, onderzoeken en ingrepen die niet kunnen worden uitgesteld. Het ziekenhuis neemt alle nodige maatregelen om patiënten veilig te ontvangen.

Preventieve en hygiënische maatregelen

Opnieuw meer patiënten toegang verlenen tot het ziekenhuis kan enkel mits een strikte naleving van de preventieve en hygiënische maatregelen ter bescherming van andere patiënten en ziekenhuismedewerkers: ontsmetten van de handen bij het binnenkomen, verplicht dragen van een mondmasker, respecteren van de veilige afstand van 1,5 meter, en dit op heel het traject dat in het ziekenhuis wordt afgelegd: binnenkomen van het ziekenhuis, inschrijven aan de balie, wachten in de wachtzaal, gebruik van de liften, betalen, … Daarbij wordt ook op de burgerzin van de patiënten gerekend.

Respecteren afspraakuur

Om de voorschriften van social distancing in onze wachtzalen te kunnen garanderen vragen we extra aandacht voor het respecteren van het tijdstip van uw afspraak in het UZ Brussel. Het is belangrijk om stipt op tijd te komen en u niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van uw afspraak te melden aan de balie.

Info over uw afspraak

Wie in de periode vanaf 11 mei al een afspraak heeft, zal ofwel een bericht krijgen ter bevestiging van die afspraak, ofwel gecontacteerd worden om die afspraak telefonisch te organiseren.

Concreet voor de consultatie post-transplantatie houdt dit in dat we meer patiënten fysiek zullen terugzien op de transplantconsultatie. Een teleconsultatie kan overwogen worden op vraag van patiënt en indien de medische toestand het toelaat.

Voorrang aan noodzakelijk en dringende zorg

Noodzakelijke en dringende zorg is het UZ Brussel de afgelopen weken blijven verlenen. Die zal ook steeds voorrang krijgen. Het ziekenhuis blijft echter wel paraat om in geval van een heropflakkering van het coronavirus het zorgaanbod opnieuw aan te passen wanneer er voor COVID-19-patiënten bedden moeten worden vrijgemaakt.

Ons contacteren

Dit kan via de volgende telefoonnummers:

  • Na 15 uur en tijdens het weekend: 02 477 77 36 (hospitalisatie afdeling nefrologie A360, van waaruit de transplantatie-arts of nefroloog van wacht steeds kan bereikt worden)
  • Maandag tot vrijdag van 7 tot 15 uur: 02 477 60 99 (transplantatiecoördinator)