Oncologische revalidatie

Het Oncologisch Centrum ondersteunt patiënten die tijdens of na de behandeling kampen met de gevolgen ervan. Het programma voor Kanker Revalidatie is een goede manier om u tijdens de behandeling of in de herstelperiode te helpen. In een aangename sfeer en onder deskundige begeleiding worden activiteiten aangeboden die passen in de terugkeer naar het actieve leven en het zoeken naar een nieuw evenwicht. 

Wat biedt het revalidatieprogramma?

Het programma voorziet onder meer: 

  • Conditietraining
  • Groepsgesprekken
  • Informatiesessies (lymfoedeem, slaapstoornissen, …)
  • Psychosociale begeleiding (relatie, werkhervatting, …)
  • Lotgenotencontact
  • Overleg met deskundigen (kankerspecialist, kinesitherapeut, verpleegkundige, klinisch psycholoog, diëtist, …)

Een programma op maat van de patiënt

Het programma omvat zowel groepsactiviteiten met lotgenoten als individuele programma’s. Er wordt altijd vertrokken vanuit de visie dat lichamelijke, psychische en sociale noden onderling verbonden zijn. In een eerste gesprek zoekt de revalidatiecoördinator welk programma het meest geschikt is voor u. In functie daarvan doen we een beroep op experten van het Oncologisch Centrum en ook van andere diensten binnen het ziekenhuis. 

Wat is oncologische revalidatie?

Waaruit bestaat de oncologische revalidatietraining?

Individuele oncologische revalidatie

Meest gevraagde activiteiten

Revalidatie in groep

Gedurende 12 weken krijgt u 2x/week conditietraining in Campus Wemmel (Zijp 14-16), op maandag, woensdag en vrijdag  van 10.30 tot 12 uur. Het sportcentrum ligt op enkele kilometers van het UZ Brussel.

Bijeenkomsten rond thema’s 

Voor patiënten met een groepsprogramma vinden er bijeenkomsten plaats in het UZ Brussel over uiteenlopende thema’s als gezonde voeding, stress management, seksualiteit en intimiteit en andere relevante onderwerpen.

Terugbetaling

De ziekteverzekering komt tussen in een deel van de kosten. Afhankelijk van uw statuut en de terugbetalingsvoorwaarden, betaalt u tussen de 2 en 6,25 euro remgeld per sessie. Bij sommige mutualiteiten is een bijkomende terugbetaling mogelijk.

Betrokken zorgverleners

  • Nele Adriaenssens - Kinesitherapeut - Geconventioneerd
  • Len De Nys – Kinesitherapeut - Geconventioneerd