Artsen

Gezien de variatie aan mogelijke symptomen, gebeurt de begeleiding van TSC patiënten door verschillende experten die de patiënt elk vanuit hun eigen discipline benaderen.

Prof. dr. Peter Janssens
Prof. dr. Peter Janssens Prof. dr. Peter Janssens

Prof. dr. Peter Janssens

Kliniekhoofd en verantwoordelijke TSC-team
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Algemene nefrologie
  • Systeemaandoeningen
  • Autosomaal Dominante Polycystische nierziekte (ADPKD)
  • Tubereuse Sclerose Complex (TSC)

Over Prof. dr. Peter Janssens

Prof. dr. Janssens is staflid nefrologie sinds 2014. Hij heeft een bijzondere interesse in genetische nieraandoeningen. Hij maakte een doctoraatsonderzoek over autosomaal dominante polycystische nierziekte (ADPKD), leidt de ADPKD-kliniek van het UZ Brussel en voert actief wetenschappelijk onderzoek naar cystische nierziekten. Hij is coördinator van het multidisciplinair tubereuze sclerose complex (TSC)-team van het UZ Brussel. Daarnaast heeft hij een bijzondere bekommernis voor patiënten met systeemaandoeningen, waarvoor hij een opleiding volgde in het referentiecentrum voor zeldzame ziekten in het Pitié-Salpêtrière ziekenhuis in Parijs.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?