Artsen

Gezien de variatie aan mogelijke symptomen, gebeurt de begeleiding van TSC patiënten door verschillende experten die de patiënt elk vanuit hun eigen discipline benaderen.

prof. dr. Vera Van Velthoven
prof. dr. Vera Van Velthoven prof. dr. Vera Van Velthoven

prof. dr. Vera Van Velthoven

Diensthoofd Neurochirurgie
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Brain- and Medullar Tumor Surgery
  • Vasculaire neurochirurgie
  • Kinderneurochirurgie

Over prof. dr. Vera Van Velthoven

Prof. dr. Vera Van Velthoven is sinds 1 januari 2015 diensthoofd van de dienst Neurochirurgie van het UZ Brussel. Nadat zij haar opleiding aan de VUB en het universitair ziekenhuis van Gent genoot, heeft ze meerdere hoog gerenomeerde buitenlandse ziekenhuizen in Frankrijk, Oostenrijk, Canada en USA bezocht om zich in haar interessegebieden te specialiseren. Zij was uiteindelijk lange tijd werkzaam in Freiburg, één van de grootste neurochirurgische universitaire ziekenhuizen van Duitsland. Daar had ze de leiding over de pediatrische en vasculaire neurochirurgie en maakte ze onder andere ook deel uit van het epilepsiechirurgieteam.

Verder is ze wetenschappelijk actief en verbetert ze intensief haar operatietechnieken, met het doel moeilijk bereikbare letsels van de hersenen en het ruggenmerg op een schonende manier te verwijderen. Zij heeft inmiddels een zeer omvangrijke ervaring in de minimaal invasieve chirurgie van hersentumoren der middellijn, ruggenmergtumoren, schedelbasistumoren, aneurysmas en andere vasculaire malformaties.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?