New PICU

PICU staat voor Pediactric Intensive Care Unit, ofwel de afdeling Intensieve Zorgen voor kinderen. Het ziekenhuis werd gebouwd begin jaren ’70 van de vorige eeuw en heel wat faciliteiten werden intussen vernieuwd. Nu is ook de PICU aan de beurt. Omdat kindergeneeskunde van de 21ste eeuw ook infrastructuur verdient van de 21ste eeuw.

Van levensbelang

Het medische luik van de PICU wordt gefinancierd vanuit de ziekenhuisbegroting. Maar naar analogie met de Appeltuin in het KidZ Health Castle is er ook nood aan een warme plek voor kinderen en hun ouders in de nabijheid van de afdeling Intensieve Zorgen voor kinderen. Een plek waar ouders, grootouders, broers en zussen even op adem kunnen komen. Waar die broers en zussen kunnen spelen en waar mama of papa zelf een potje kunnen koken. Waar ouders een kop koffie kunnen drinken met lotgenoten en elkaar tot troost kunnen zijn.

Voor dát stukje PICU hebben we uw steun hard nodig. In situaties van leven en dood wil een kind zijn mama en papa aan zijn zijde weten. Zowel de kinderen als de ouders zo goed mogelijk omringen en ondersteunen is van essentieel belang. En u kan dat mee mogelijk maken.