Asset Publisher

dr. Charlotte Vercauteren
dr. Charlotte Vercauteren dr. Charlotte Vercauteren

dr. Charlotte Vercauteren

Staflid Kinderheelkunde
Care provider under the health care convention

Speciality

  • Neonatale chirurgie
  • Viscerale chirurgie bij kinderen

About dr. Charlotte Vercauteren

Dr. Charlotte Vercauteren studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Gent. Ze deed haar opleiding chirurgie in het AZ Sint-Jan Brugge, UZ Gent en UZ Brussel en werd in 2018 erkend in de Algemene Heelkunde. Ze studeerde af met een masterthesis over de behandeling van slokdarmatresie in België. Nadien volgde dr. Vercauteren een specialisatie in de Kinderheelkunde in het UZ Brussel en het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Bovendien volgde ze meerdere workshops en cursussen in de kinderheelkunde. Ze behaalde het attest ‘Advanced Trauma Life Support’ (opvang ongevalsslachtoffers) en ‘Advanced Paediatric Life Support’ (spoedeisende hulp bij kinderen). Ze blijft zich bijscholen in de kinderheelkunde door het volgen van (inter)nationale cursussen en congressen.

Dr. Vercauteren is (co-)auteur van meerdere publicaties en presenteerde reeds op (inter)nationale congressen. Ze begeleidt arts-studenten en arts-assistenten in hun klinische en wetenschappelijke opleiding.

In 2021 werd het Saffier netwerk opgericht, waarvan dr. Vercauteren deel uitmaakt. Via deze samenwerking met de kinderchirurgen van het ZNA en GZA kan de zorg voor zeldzame kinderchirurgie versterkt worden.

Tevens maakt zij deel uit van het Brussels Centre for Intestinal Rehabilitation in Children (B-CIRC). Een multidisciplinair team voor de behandeling van kinderen met een te korte darm of met darmfalen.

Dr. Vercauteren is lid van de Belgische Vereniging voor Kinderchirurgie (BELAPS), de European Paediatric Surgeon's Association (EUPSA), de European Society of Paediatric Endoscopic Surgeons (ESPES) en de Belgische vereniging voor chirurgen (RBSS).


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?