Asset Publisher

prof. dr. Jan Versijpt
prof. dr. Jan Versijpt prof. dr. Jan Versijpt

prof. dr. Jan Versijpt

Kliniekhoofd Neurologie
Care provider under the health care convention

Speciality

  • Cognitieve stoornissen zoals dementie
  • Hoofd- en aangezichtspijn

About prof. dr. Jan Versijpt

Prof. dr. Jan Versijpt (°1972) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent. Hierna verrichtte hij wetenschappelijk onderzoek in het domein van de ziekte van Alzheimer, dit op de dienst Nucleaire Geneeskunde (UZ Gent), hetgeen leidde tot het verdedigen van zijn proefschrift. Vervolgens vervolmaakte hij zich verder in de Nucleaire Geneeskunde om af te studeren als erkend geneesheer-specialist in de Nucleaire Geneeskunde.

Nadien keerde hij terug naar de eerste liefde zijnde Neurologie en startte hij een tweede opleiding tot Neuroloog, dit in Antwerpen en deels in Groningen (Nederland). Sinds november 2008 is hij werkzaam als kliniekhoofd Neurologie aan het Universitair Ziekenhuis te Brussel met als aandachtsgebieden enerzijds geheugenproblematiek en neurodegeneratieve aandoeningen naast anderzijds hoofd- en aangezichtspijn.

Hij is (co-)auteur van meer dan 70 publicaties in internationale tijdschriften.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?