Gynaecologie

  • Geen items gevonden

Kinderheelkunde

dr. Kim Vanderlinden

dr. Kim Vanderlinden dr. Kim Vanderlinden

dr. Kim Vanderlinden

Staflid Kinderheelkunde
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Neonatale chirurgie
  • Viscerale chirurgie bij kinderen

Over dr. Kim Vanderlinden

Dr. Kim Vanderlinden studeerde Geneeskunde aan de KULeuven. Zij deed haar opleiding Chirurgie in het UZ Brussel (Vrije Universiteit Brussel) en werd erkend in de Algemene Heelkunde. Ze specialiseerde zich in de kinderchirurgie in het UZ Brussel en in Hôpital Bicêtre (hôpitaux APHP de Paris).

Verder behaalde ze het interuniversitair diploma in Neonatale Chirurgie en Laparoscopische Chirurgie bij Kinderen. Ze slaagde voor het nationaal examen in de kinderchirurgie in Frankrijk (‘diplôme d'études spécialisées complémentaires’). Ze behaalde ook het attest van 'Advanced Trauma Life Support' (opvang van ongevalsslachtoffers) en 'Advanced Pediatric Life Support' (spoedeisende hulp bij kinderen).

Dr. Kim Vanderlinden presenteerde reeds op zowel Belgische als internationale congressen klinisch onderzoek en heeft reeds enkele publicaties. Ze is lid van de Belgische Vereniging voor Kinderchirurgie (BELAPS) en de Europese vereniging voor kinderchirurgen (EUPSA). Ze is onderzoekster in een nationale studie over de ziekte van Hirschsprung.

Ze geeft les in de cursus Prenatale Echografie voor gynaecologen en in bijscholingen voor verpleegkundigen. Ze begeleidt arts-studenten en arts-assistenten in hun klinische en wetenschappelijke opleiding. Ze is promotor van een masterproef over appendicitis bij kinderen.

In 2021 werd het Saffier netwerk opgericht, waarvan Dr. Vanderlinden deel uitmaakt. Via deze samenwerking met de kinderchirurgen van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en Gasthuiszusters Antwerpen (GZA) kan de zorg voor zeldzame kinderchirurgie versterkt worden. Samen met prof Huysentruyt werd in 2022 het Brussels Centre for Intestinal Rehabilitation in Children (B-CIRC) opgericht voor een multidisciplinaire behandeling van short bowel syndroom.

Dr. Vanderlinden speelt een voortrekkende rol in het organiseren van een Vlaams netwerk voor zeldzame ziekten, naar analogie met de Europese referentie netwerken (ERN), met als doel een betere organisatie van zorg voor zeldzame ziekten in België.


Urologie

dr. Katrien Klockaerts

dr. Katrien Klockaerts dr. Katrien Klockaerts

dr. Katrien Klockaerts

Kliniekhoofd Urologie
Niet geconventioneerd zorgverstrekker

Over dr. Katrien Klockaerts

Dr. Katrien Klockaerts studeerde Geneeskunde en specialiseerde nadien tot geneesheer specialist in de urologie aan de Katholieke universiteit van Leuven. Ze werkte in het St. Lucasziekenhuis te Gent en het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis te Aalst. Haar subspecialisatie zijn functionele problemen zowel bij de man als de vrouw: incontinentie, frequent plassen, moeilijk plassen, bedplassen, pijn, veelvuldige blaasontstekingen, verzakkingsgevoel…. De behandeling kan medicamenteus zijn, of chirurgisch (botuline toxine, urethrale sling, sfincter Prothese…) UZ Brussel heeft erkenning voor het plaatsen van neurostimulatoren.

Dr. Klockaerts doet eveneens consultaties op Capucienenlaan 93 te Aalst en in Polikliniek Rode Heuvel te Wetteren.

Ze is Kliniekhoofd op de dienst urologie van het Universitair Ziekenhuis van Brussel, waar ze consulteert en heelkundige ingrepen uitvoert. Ze participeert in een multidisciplinair bekkenbodemoverleg met abdominale chirurgen, gynaecologen, urologen, maag-darmspecialisten, kinesitherapeuten en radiologen om samen de beste zorg te kunnen bieden.

Ze is sedert 2021 secretaris van Belgian Working Group of Functional Urology.

Ze is lid van de Vlaamstalige kamer van de Erkenningscommissie voor Urologie.

Ze hecht belang aan het verhogen van de kwaliteit van zorg en daarmee ook de kwaliteit van leven. Daarom is ze auditor bij Qualicor Europe.