Nieuwsberichten

 • Mondmasker niet langer algemeen verplicht voor bezoekers en patiënten
  22/03/2023
  De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid heeft vandaag de algemene mondmaskerplicht in de zorgsector afgeschaft. De ziekenhuizen kunnen zelf regels opstellen voor het mondmaskergebruik. In het UZ Brussel is een mondmasker niet langer verplicht in zones buiten de zorg.
 • Vernieuwde praktijk Radiologie Dilbeek
  20/03/2023
  Sinds 2014 investeert de dienst Medische Beeldvorming van het UZ Brussel in de uitbouw van een poliklinische radiologie activiteit in het centrum van de gemeente Dilbeek. Recent werd de praktijk vernieuwd met 4 onderzoeksruimtes en een gloednieuwe RX-zaal. De praktijk laat toe om klassieke kortdurende radiologische onderzoeken uit het ziekenhuis te halen en optimaliseert de beleving voor patiënten.
 • Multidisciplinaire zorg voor borstkanker in de erkende borstkliniek van het UZ Brussel
  17/03/2023
  Verschillende media berichtten deze week over een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Het KCE voerde in samenwerking met de Stichting Kankerregister en klinische experten, onderzoek uit bij 50 000 vrouwen met borstkanker. De studie toonde aan dat patiënten die niet worden behandeld in een coördinerende borstkliniek een aanzienlijk hogere kans hebben om aan borstkanker te overlijden in vergelijking met vrouwen die in een coördinerende borstkliniek worden be...

UZ Brussel blogt