Nieuwsberichten

 • 09/12/2019
  Vanaf de leeftijd van 30 jaar begint de huid de eerste tekens van ouderdom te vertonen. Dat is een normaal proces. Er zijn talloze technieken waarmee dat proces kan worden vertraagd kan. Als universitair ziekenhuis werkt het UZ Brussel actief mee aan onderzoek om de behandelingen op het vlak van esthetische dermatologie te verbeteren. Daarvoor zoekt de dienst Dermatologie vrijwillige proefpersonen.
 • Ronald McDonald Huis opent zijn deuren!
  09/12/2019
  Vandaag, op 9 december, opent het allereerste Ronald McDonald Huis in België zijn deuren op een boogscheut van het UZ Brussel. Het Ronald McDonald Huis biedt er gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf. Het Huis werd gerealiseerd dankzij de steun van talrijke sponsors.
 • 05/12/2019
  Kinder- en Jeugdpsychiater Annik Lampo (UZ Brussel) ging op 1 november met emeritaat. Hoewel Annik een sterke reputatie heeft in haar vakgebied, koos ze ervoor om weg van de schijnwerpers haar werk te doen. Maar nu ze aan een nieuwe fase in haar leven begint, doet ze haar verhaal in een interview met Edgard Eeckman, communicatiemanager van het UZ Brussel. Want ze heeft veel zien evolueren, in de maatschappij en dus ook bij kinderen, jongeren en hun ouders. Praten met Annik Lampo is boeiend omdat...

UZ Brussel blogt

mUZt

Must reads voor de huisarts over medische innovatie