Nieuwsberichten

 • Rechtstreekse injectie immuuntherapie in de hersenen hoopvol voor de helft van de glioblastoompatiënten na herval
  11/12/2019
  Uit onderzoek van neurochirurgen en oncologen in het UZ Brussel bij patiënten na herval van glioblastoom blijkt dat het lokaal toedienen van immuuntherapie in de hersenen mogelijk de overlevingskansen verlengt om de meest kwaadaardige hersentumor aan te pakken. Bij patiënten, bij wie een operatie nog mogelijk is en bij wie immuuntherapie rechtstreeks in de hersenen wordt geïnjecteerd, wordt de behandeling goed verdragen. Daarnaast blijkt dat deze behandeling bij de helft van de patiënten de over...
 • 09/12/2019
  Vanaf de leeftijd van 30 jaar begint de huid de eerste tekens van ouderdom te vertonen. Dat is een normaal proces. Er zijn talloze technieken waarmee dat proces kan worden vertraagd kan. Als universitair ziekenhuis werkt het UZ Brussel actief mee aan onderzoek om de behandelingen op het vlak van esthetische dermatologie te verbeteren. Daarvoor zoekt de dienst Dermatologie vrijwillige proefpersonen.
 • Het Ronald McDonald Huis opent zijn deuren!
  09/12/2019
  Vandaag, op 9 december, opent het allereerste Ronald McDonald Huis in België zijn deuren op een boogscheut van het UZ Brussel. Het Ronald McDonald Huis biedt er gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf. Het Huis werd gerealiseerd dankzij de steun van talrijke sponsors.

UZ Brussel blogt

mUZt

Must reads voor de huisarts over medische innovatie