Supraregionale samenwerkingsverbanden

UVC Brugmann

De medische zorg op de afdeling palliatieve zorg van het UVC Brugmann wordt verzekerd door artsen van het UZ Brussel. Hiervoor worden drie artsen van het UZ Brussel gedetacheerd. Prof. Mark De Ridder is aangesteld als diensthoofd van de afdeling palliatieve zorg van het UVC Brugmann. De staf van het UZ Brussel neemt neemt deel aan de multidisciplinaire sprekingen in Brugmann en verwelkomt de patiënten voor radiotherapie.

Europaziekenhuizen

Het doel van deze samenwerking is, gezien de complementaire expertise, tot betere zorgtrajecten voor patiënten van beide instellingen te komen. Specifiek worden patiënten die zich aanbieden in de Europa Ziekenhuizen en die in aanmerking komen voor een SRS en SBRT behandeling worden doorverwezen naar het UZ Brussel. Patiënten die zich aanbieden in het UZ Brussel en die in aanmerking komen voor een brachytherapie-behandeling worden doorverwezen naar de Europa Ziekenhuizen.

Chirec

Het doel van deze samenwerking is tot een beter zorgtraject te komen voor patiënten die in aanmerking komen voor een SRS- en SBRT-behandeling. Patiënten van de verschillende sites van Chirec worden doorverwezen naar het UZ Brussel voor deze hoogprecisie behandelingen.

Oudenaarde

Het UZ Brussel neemt deel aan de multidisciplinaire besprekingen in Oudenaarde en verwelkomt de patiënten voor radiotherapie. Lokaal wordt brachytherapie voor prostaatkanker uitgebouwd.