Parking 1 opnieuw volledig open vanaf 8 november

Parking 1 opnieuw volledig open vanaf 8 november

08 november 2022

De werkzaamheden op Parking 1 zijn zo goed als afgerond. Vanaf dinsdag 8 november wordt de parking opnieuw volledig opengesteld. Patiënten en bezoekers zullen dan voortaan de parking in –en uitrijden langs de kant van de Spoedgevallendienst. Verder werd een nieuw circulatieconcept uitgewerkt met een opsplitsing van de verkeersstromen voor de Ring en het centrum.

Boven het oude niet-overdekte deel van de parking werden twee verdiepingen gebouwd. Goed voor zo’n 350 extra parkeerplaatsen. Patiënten en bezoekers zullen voortaan de parking enkel kunnen in –en uitrijden langs de kant van de Spoedgevallendienst. De ingang langs de brandweerkazerne wordt de in- en uitrit voor medewerkers van het ziekenhuis.

Opgesplitste verkeersstromen

Binnen het parkeergebouw werd een routesysteem uitgewerkt waarbij je kiest of je uitrijdt richting de Ring of langs het centrum. 

Verder bouwen aan de zorg van morgen

De uitbreiding van de parking past in een lange termijnvisie waarbij binnen enkele jaren het Landmarkgebouw de nieuwe hoofdingang van het UZ Brussel wordt. Zo kunnen patiënten en bezoekers zo dicht mogelijk bij de nieuwe ingang parkeren. Tegen 2029 ondergaat het UZ Brussel een heuse metamorfose. We creëren een zorgomgeving die aansluit op onze toekomstvisie.

Overzicht parkings UZ Brussel

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.