Symbolische eerste steen van het nieuw Medisch Technisch Blok ligt er!

Symbolische eerste steen van het nieuw Medisch Technisch Blok ligt er!

08 oktober 2020

Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding, plaatste vandaag geflankeerd door de directie van het UZ Brussel symbolisch de eerste steen van het gelijkvloers van het toekomstige Medisch Technisch Blok.

De bouwpartners van het grote bouwproject – Houben, Artes en VK Architects & Engineers – boden ook plantjes aan de kritische coronadiensten van het ziekenhuis aan.

Het Medisch Technisch Blok is één van de twee grote uitbreidingen die tegen 2027 een metamorfose voor het ziekenhuis zullen betekenen. Het andere is een splinternieuwe hoofdinkom. Daarmee wil het UZ Brussel een zuivere, rustige omgeving creëren die bijdraagt tot het genezingsproces van de patiënten en waar medewerkers in de beste omstandigheden hun opdrachten rond zorg, onderzoek en onderwijs kunnen uitvoeren. De coronapandemie zet extra in de verf hoe essentieel dit is.
 

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.