Wij bouwen voor u: excuses voor eventuele hinder

Wij bouwen voor u: excuses voor eventuele hinder

12 september 2019

Het UZ Brussel is volop aan het bouwen en verbouwen aan een vernieuwd ziekenhuis. De bouw van het Medisch Technisch Blok is het grootste en meest ingrijpende bouwproject van de nieuwe zorgomgeving die wij voor u bouwen. Het eerste deel wordt begin 2020 in gebruik genomen. De realisatie van het volledige gebouw is voorzien tegen 2027.

In 2020 starten ook de werken voor de bouw van een nieuwe hoofdinkom als centrale toegang voor consultaties en hospitalisaties. Dit opvallende gebouw, waarin ook de administratieve diensten worden ondergebracht, wordt in 2023 in gebruik genomen. 
 
Helaas kunnen we dit niet realiseren zonder hinder. In de delen van het ziekenhuis die grenzen aan de werfzone van die bouwprojecten is overlast mogelijk. Zo zijn er vanaf maandag 15 april tot einde juni zware afbraakwerken achteraan het ziekenhuis. Het oude Oncologisch Centrum wordt afgebroken. Dit kan geluidshinder en trillingen veroorzaken in de omliggende zones. Door de werkzaamheden is het ook mogelijk dat u een omleiding moet volgen in het ziekenhuis. 
 
Wij beseffen dat dit lastig kan zijn voor u en doen ons best om de overlast zoveel mogelijk te beperken. We verontschuldigingen ons voor eventueel ongemak en danken u voor uw begrip.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.