Het Ronald McDonald Huis opent zijn deuren!

Het Ronald McDonald Huis opent zijn deuren!

09 december 2019

Vandaag, op 9 december, opent het allereerste Ronald McDonald Huis in België zijn deuren op een boogscheut van het UZ Brussel. Het Ronald McDonald Huis biedt er gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf. Het Huis werd gerealiseerd dankzij de steun van talrijke sponsors.

Een Huis ‘zoals Thuis’

Het Ronald McDonald Huis beschikt onder meer over tien gastenkamers met privé badkamer, een woonkamer, een keuken en eetkamer. Het Huis wordt geleid door een Huismanager. Daarnaast zorgt een grote groep vrijwilligers voor het reilen en zeilen van het Huis. Dankzij hen is het Huis een echte Thuis: een plek om te ontspannen, weg van het ziekenhuisbed, waar ouders even tot rust kunnen komen en zich 100% kunnen focussen op het allerbelangrijkste: de gezondheid van hun kind.

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Huis is een initiatief van het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor meer informatie over deze dit Fonds, surf naar www.kinderfonds.be.

Meer info?

Bezoek de webpagina van het Ronald McDonald Huis.
 


Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.