Het Ronald McDonald Huis

Het Ronald McDonald Huis biedt gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf op de campus van het UZ Brussel. U kan er als ouder logeren zolang uw kind in het ziekenhuis verblijft. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Ook broertjes en zusjes zijn welkom.

Een Huis ‘zoals Thuis’

Het Ronald McDonald Huis beschikt onder meer over:

  • Tien gastenkamers met privé badkamer
  • Een speelhoek
  • Een woonkamer
  • Een keuken en eetkamer
  • Een wasruimte
  • Twee patio’s

Het Huis wordt geleid door een Huismanager. Daarnaast zorgt een grote groep vrijwilligers voor het reilen en zeilen van het Huis. Zij ontvangen u, bieden een luisterend oor en zorgen ervoor dat het Huis netjes en gezellig is. Dankzij hen is het Huis een echte Thuis: een plek om te ontspannen, weg van het ziekenhuisbed, waar u even tot rust kan komen. Zo kan u 100% focussen op het allerbelangrijkste: de gezondheid van uw kind.

Logeren in het Ronald McDonald Huis?

U kunt aan de zorgverleners van de afdeling waar uw kind wordt/is opgenomen, laten weten dat u graag gebruik wilt maken van het Ronald McDonald Huis. Zij bekijken dan zo snel mogelijk met de Huismanager of er in het Huis een kamer beschikbaar is. Het ziekenhuis bepaalt, op basis van urgentie, wie er voorrang krijgt. Ouders van kinderen op Intensieve Zorgen of Neonatologie krijgen voorrang. Ouders die niet bij hun kind in het ziekenhuis kunnen blijven slapen, krijgen ook voorrang.

Meer info?

Lees zeker even de infobrochure van het Ronald McDonald Huis. Daarin worden de meest gestelde vragen beantwoord.
 

Infobrochure van het Ronald McDonald Huis van het UZ Brussel

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Huis is een initiatief van het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor meer informatie over deze dit Fonds of over de manieren om een bijdrage te leveren, surf naar www.kinderfonds.be.