KidZ Health Castle: het kinderziekenhuis van het UZ Brussel

Het kinderziekenhuis van het UZ Brussel heet ‘KidZ Health Castle’. Deze benaming weerspiegelt een duidelijke filosofie die is afgestemd op wat zorg aan kinderen vandaag hoort te zijn. Een zorgende omgeving is voor kinderen nog belangrijker dan voor volwassenen. Een kind is immers geen kleine volwassene.

Deze filosofie komt niet alleen tot uiting in de zorg, maar ook in een aantal initiatieven zoals bijvoorbeeld 'De Appeltuin' en het Ronald McDonald Huis.

De Appeltuin

In 'De Appeltuin' kunnen onze patiëntjes even vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn.  De kinderen kunnen er overdag komen spelen, hun schooltaken maken en les volgen, onder begeleiding van leerkrachten en opvoeders.

Ronald McDonald Huis

Vanaf het najaar 2019 biedt het Ronald McDonald Huis een thuis aan families van zieke kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen kunnen er op loopafstand van het ziekenhuis logeren. Om bij elkaar te zijn hebben families nood aan een echte onthaalplek waar ze zich ‘thuis’ kunnen voelen.