Artsen

prof. dr. Danny Schoors
prof. dr. Danny Schoors prof. dr. Danny Schoors

prof. dr. Danny Schoors

Afdelingshoofd Cardiologie
Gedeeltelijk geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Interventionele cardiologie
  • Hypertensie

Over prof. dr. Danny Schoors

Prof. dr. Danny Schoors is afdelingshoofd op de dienst Cardiologie. Hij werkt al 25 jaar op de dienst en is verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie van de afdeling Interventiecardiologie (cathlab). Hij legde in 1991 zijn doctoraatsthesis af, over de rol van intrarenaal dopamine in het ontstaan van arteriële hypertensie. Zijn interesse gaat dus voornamelijk uit naar coronaire ziekten en de behandeling daarvan. Maar, rekening houdend met zijn wetenschappelijke achtergrond bleef er altijd een interesse in arteriële hypertensie.

Hij is ook actief lid van het Belgisch Hypertensie Comité. Prof. dr. Schoors geeft les op de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB, zowel in de bachelor- als masteropleiding. Hij is verantwoordelijke voor de lessen 'Fysiologie en pathofysiologie van hart & bloedvaten', de cursus 'Hart & vaatziekten' en de lessen 'Elektrocardiografie'. Hij is ook actief lid van de Medische Raad en voorzitter van de Commissie Medische Investeringen binnen het UZ Brussel.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?