Ergotherapeuten

Julie Van Cauwenberghe
Julie Van Cauwenberghe Julie Van Cauwenberghe

Julie Van Cauwenberghe

Ergotherapeut

Specialisatie

  • Diagnostiek neurocognitieve aandoeningen
  • Adviesverlening van ADL-, PDL-, mobiliteits-, en geheugenhulpmiddelen
  • Val-, en fractuurpreventie
  • Levensstijladvies incontinentie
  • (Oncologisch) Comprehensive geriatric assessment

Over Julie Van Cauwenberghe

Julie Van Cauwenberghe behaalde in 2016 haar diploma aan de Arteveldehogeschool in Gent en werkt sindsdien op de dienst Geriatrie van het UZ Brussel. Ze is werkzaam binnen het zorgprogramma geriatrie en maakt deel uit van het multidisciplinair team dat instaat voor diagnostiek van neurocognitieve aandoeningen. Binnen het daghospitaal geriatrie is ze ook betrokken bij multidisciplinaire programma's: vallen en instabiliteit, osteoporose, TAVI-evaluaties, incontinentie en (oncologische) comprehensive geriatric assessment.

Naast de taken op het daghospitaal is Julie ook actief als ergotherapeut binnen het intern liaison team geriatrie. Hier staat ze in voor comprehensive geriatric assessment, functionele diagnostiek en advies omtrent (mobiliteits)hulpmiddelen, valpreventie en behoud van autonomie, op andere diensten dan de dienst geriatrie. Dit betreft vooral een diagnostische en adviserende functie, zowel naar het team, als naar patiënt, als naar familie toe.

Daarnaast heeft Julie ook ervaring binnen hospitalisatie geriatrie, waarbij het uitvoeren van functionele diagnostiek en advisering de voornaamste taakinvulling was, zodat patiënten op een meest efficiënte manier de terugkeer naar huis maakten.

Naast de bachelor Ergotherapie, heeft Julie ook haar diploma hulpverlener-ambulancier dringende hulpverlening.

Wetenschappelijk onderzoek

  • Rehospitalization rates in senior adults with acute hospital admission: Influence of the Internal Liaison Team (ILT), 2018., S. Dequanter, N. Winckelmans, L. De Dobbeleer, J. Van Cauwenberghe, L. Suvée, W. Teerlynck, B. Bravenboer and I. Beyer.
  • Bachelorproef: Wat is de invloed van oncologische behandeling bij ouderen op hun functionaliteit? (2016)