Externe accreditaties en labels

Verschillende kwaliteitsaudits uitgevoerd in het UZ Brussel, ook door externe controleorganen, verzekeren een goede zorgkwaliteit:

Nalevingstoezicht op zorgtrajecten door de Zorginspectie - Kwaliteitszorg

Alle Vlaamse ziekenhuizen krijgen sinds 2013 onaangekondigde controles van inspecteurs van de Zorginspectie. De rapporten zijn online beschikbaar.

Lees meer

ESMO-kwaliteitslabel voor Oncologisch Centrum

Het Oncologisch Centrum van het UZ Brussel werd in april 2020 opnieuw bekroond met het Europees kwaliteitslabel voor de integratie van oncologische en palliatieve zorg. Deze accreditatie werd voor de derde keer aan het UZ Brussel uitgereikt door ESMO (European Society for Medical Oncology).

Lees meer

ISO-normen voor het BrusselsIVF - Kwaliteitszorg

Het BrusselsIVF  hanteert zowel in zijn laboratoria als in zijn klinische werking relevante ISO-normen.

Lees meer

Novalis Certified voor Radiotherapie - Kwaliteitszorg

De dienst Radiotherapie is sinds 2015 ‘Novalis Certified’ en dit werd vernieuwd in 2021.

Lees meer

AAHRPP-accreditatie voor klinisch onderzoek - Kwaliteitszorg

Het UZ Brussel behaalde in 2017 als eerste Vlaams ziekenhuis het hoogste kwaliteitslabel voor klinische studies. In maart 2020 behaalde het ziekenhuis het label opnieuw, voor een periode van 5 jaar.

Lees meer

JACIE-accreditatie voor stamceltransplantatieprogramma - Kwaliteitszorg

JACIE is de belangrijkste kwaliteitserkenning voor een Europees stamceltransplantatieprogramma.

 

Lees meer

Accreditaties voor labo's en banken voor lichaamsmateriaal - Kwaliteitszorg

De medische laboratoria en de banken voor menselijk lichaamsmateriaal zijn erkend door de nationale instanties en zijn ook geaccrediteerd.

Lees meer

ESO-erkenning voor beroertezorg

Het UZ Brussel ontving in juni 2022 de erkenning tot Stroke Center van de European Stroke Organisation (ESO). Dat is de hoogste Europese erkenning voor beroertezorg in Europa. De ESO streeft naar een continue kwaliteitsverbetering voor beroertezorg.

Lees meer

EADC-accreditatie voor Bru-BRAIN

Bru-BRAIN, het expertisecentrum van het UZ Brussel voor patiënten met geheugenproblemen, werd in september 2022 officieel erkend als volwaardig lid van het European Alzheimer Disease Consortium (EADC). Dit is een netwerk van Europese expertisecentra met als doelstelling om de kennis van de ziekte van Alzheimer te vergroten teneinde de ziekte beter te behandelen en in de toekomst zelfs te voorkomen.

Lees meer

EASO-accreditatie voor het kinderziekenhuis

Het Kidz Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel, werd in oktober 2022 door de European Association for the Study of Obesity (EASO) erkend als één van de “EASO Collaborating Centres for Obesity Management (COMs) Paediatric Section”. Het Kidz Health Castle is het eerste pediatrisch obesitascentrum in België dat deze accreditatie ontvangt.

Lees meer